lördag, september 12, 2009

Platta platta till....

... lite överallt på gården som är bakom huset.
Erik lånade hem en traktor från jobbet idag (Jokkos traktor) som vi ha använt för att plana till bakom huset. För några år sedan kapade vi ned ett 40 tal träd och ett 20 tal buskar så det är rötter tamme faan överallt. Dom som vart här vet hur jävulst svårt det ha vart att gå där. Fullt med rötter och ojämnheter, men också så ha jorden där vart typ 10-15 cm högre än resten av gräsmattan.

Han som bodde här tyckte väl att det va fint med en VÄGG av träd och buskar men vi tycker dock inte så. Vi vill ha det lite öppet så man kan göra någe av det hela. Också för ha man en fin utsikt ska man ju inte dölja den utan öppna upp så att man ha chans att se någe.

Här kan ni se ett före kort och nedanför en hög med efterkort. Vi ha ju liksom inte gått å kratta utan nu äre jämnat till och tagit bort rötter. Sedan nu till våren, sommaren ska vi harva, plöjja....ja va tusan det nu heter. Men vi ska fixa och dona så man kan gå på gräsmattan utan att bryta fötterna av sig. Plus att få klippa gräsmattan utan att va rädd för att tippa av skiten för det lutar åt alla håll vore ju inte så dumt =)
Nu tusan ä alla små rötter borta och dom stora med.... se va öppet det vart mellan träderna. Nu ska man bara gå med en säckatör och klippa bort allt som växer just runt träderna. plus en såg för att ta bort rötter som träderna tycker dom ska mucka gräl med =) Jag är helt klart impad över hur öppet det blev när man fick bort allt ris =)
Sen är ju också den söndriga båten burit ned på bränn brasa och gamm panna ä bortburen så man kan säga att det vart lite rensat =)
Erik sitter å leker i traktorn, tror han njuter lite av detta =)
Så här slät gräsmatta ha vi aldrig någonsin haft. Alla knölar mitt på gräsmattan som bort blåst... Dock ser väl kanske inte gräsmattan så kul ut nu för den är smått randig men det skiter jag fullständigt i.....det är höst =)Det matrial massorna som vart över fick vi fylla lite överallt med...ja, bättre vart det och det kommer bli ännu bättre nästa år =)Det vart bra mycke massor över, det som hade mycket rötter i sig bar han bort mot snickeriet för att fylla ut där. Grävde också där vid avloppsbrunnen så vattnet som ska kunna komma ut där ha någonstans att ta vägen.
Snickeriet är ju så pass nära att det är bara att brumma dit å tippa. Det blir bra med lite jord dit så man kan fylla över lite....saker =)
Öppet så in i nordens....ska bli kul att se hur detta kommer se ut när vi liksom har krattar, harvat å sått å sånt..... =)
Idag jordfäste vi Zazza också, jobbigt varje gång man tänker på henne så det va små jobbigt att ta adjö. Än fast hon nu vart död så länge.... Jag har väntat på att Erik skulle få hem en traktor så han kunde gräva en tillräckligt djup grop så att inte hund/vilddjur eller dyligt ska komma åt henne. Därför har hon legat i våran frys....jag ville verkligen inte kremera henne. Men nu...nu äntligen ä hon djuuuuuupt nedgrävd på våran gård. Kommer alltid sakna dig gumman ........

Hojt!

1 kommentar:

Elina sa...

Asså, det där blir ju skit bra! Jag kom på en sak, kan du inte lägga upp en liten filmsnutt med lite panoreringar, så man får någon uppfattning om hur allt ligger i förhållande till varandra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...