måndag, september 07, 2009

Måla, måla måla....


... är vad min dag/vecka/månad går ut på. Om man tror det kommer gå fort kan jag säga på en gång....det går saaaaaaakta. Ha inte allt för mycke yta att hålla till på och jag måste ju faktiskt vänta på torkning innan jag lägger ihop dom. Men det går bra, de är ju inte dessa vi väntar på. Väntar ju på dörren, fönsterna och isoleringen så man kan säga i slutet av månaden kommer vi slita häcken av oss =)
Så nu dola man på lite och gör småsaker färdiga så man liksom slipper vänta på det, att det bara är att sätta igång.
Kom också på igår att vi ska ha golv värme i vardagsrummet i stället för element, guuuud så skönt =) Då kan man sätta ned fötterna och känna värmen, kanske slipper man ha på sig tjoffen där inne då ;)
För att vara September månad måste jag säga att det vart rätt varmt och skönt ute. Blåste tyvärr lite väl mycket men tror det va ungefär 17 grader ute ändå. Värmde skönt på ryggen när solens strålar hittade min gråa t-shirt. Va glad jag skulle stå under tak och måla efterssom jag ä rädd att jag kommer blir mer förkyld om jag står ute i blåsten....vill inte bli förkyld igen, vill va frisk ett tag =)
Mina terass begonior kommer sent som saaaaatan men dom är fina, riktigt fina. Tyvärr kom inte min dalia mer än bara kvistar, den är grön och fin men skulle gärna sett en knopp eller två. Men jag har mig själv att skylla....skulle ha satt dom tidigare.
Ha ungefär 6-8 krukor ute och det växer grönt och fint i dom, dom få stå där och se fina ut så länge det inte snöa. Man drar liksom fint ut på hela grönheten lite =)
Jahapp, och vem hitta man inte ute om inte Fie lotta. Plockandes lite bär, det lilla som finns kvar. Det va ungefär så mycket att det täkte botten på hinken men det vart ju rent i alla fall =)
Älgjakten startade också idag, svärfar och hans jaktlag sköt två stycken oxar idag så nu äre bara kviger kvar att skjuta så i år igen verkar det som om att man får lite älg kött. Det tacka man verkligen inte nej till, älgkött ä gott att äta om det verkligen är nån som vet hur man tillagar älgkött...som...JAG... *host* =)
Tro jag störde pappa på passet idag också, jag ringde och tänkte aldrig på att han också jaga juh så det kom fram nån ring signal sedan lade han på. Och när jag då ringde upp honom så va mobilen avstängd "Va tusan" Oj då...kom just på...älgjakt... *oj då =)*Awww, nästan inga löv kvar. Alla löv flytt från trädet...boooooo..... Men ja ja, hösten ha sina fördelar också. Den röda varma färgen som finns på vissa träd är underbar att se. Nån liten fågel som gjort ett fågelbo i vårt stora träd. Undra just vilken fågel det är.... med tanke på jag aldrig sett nån fågel där och boet är precis utanför ingången till garaget så man kutar där välldigt ofta.
Grönt å fint så =)
Våran granne Uno, han ha både fina lägder, fint hus, många fina blommor....lite avis är man allt =)Jaooo, här står jag å målar för fulla muggar. Nu ska dessa torka så ska jag ta och måla andra varvet imorrn. Gött...går ju rätt bra juh =)Många rönnbär i år på våra rönnbärs träd, hur va nu gamla ordspråket sa....skulle det blir mycke eller lite snö i vinter då???Lilla Lajka ligger i solrummet och spejjar ut över jag och Fie som står ute på gården och donar, nyfiken i en strut tittar ut =)Reglerna ha kommit upp så det går frammåt =) Nypon buskarna växer för fulla muggar. Dock gör varken svärfar eller vi inget med dom. Man skulle juh ha plockat nyporna men va tusan gör man med dom och hur?!? Buskar och jag kommer inte ofta så bra överens tyvärr...
Men nyponros bucken ger välldigt fina blommor, riktigt färgranna är dom.
Lajka gäsp!! =)
Lajka va söt som få idag, fick ju va ute och skälla på älg så hon va mer eller mindre död men gosig som få.
Nä, nu ska denna tant fjanta runt på nätet lite =)
Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...