tisdag, november 08, 2011

Moussaka med Zucchini

Denna veckas nykomling är Moussaka med Zucchini, var lite skeptisk till denna men kul att testa ändå. Den får en 4 av 5 tummar upp. Den va lätt att göra och den smaka rätt bra...men inte en hel fem poänagare.

Moussaka med Zucchini

3 röda stora paprikor
olivolja
1 stor lök
500 gram älgfärs
2 vitlöks klyftor
1 dl buljong
1 - 2 dl krossade tomater
4 msk tomatpure
3 msk persilja
1 tsk kanel
salt/peppar
1 st zucchini
2 1/2 dl turkisk yoghurt
2 stora ägg
2 dl riven ost


Börja med att kärna ur och fyrdela alla paprikor och lägg dom på ett bakplåts papper och in i ugn på 225 grader och på grill funktionen. Dom ska liksom få svarta blåsor på sig så att skinnet ska va lätt att ta bort. Ha dom inne i 15 minuter och vänd dom en gång efter halva tiden. 
Ta sen ut dom och lägg dom en en plastpåse så fukten stannar kvar i dom. Låt dom ligga och svalna medans du gör annat. Sänk ugnen till 175 grader.....



Väl av svalnade så kan du ganska lätt lossa på skalet från paprikorna....



Riv osten och hacka zucchining i 1/2 cm tjocka skivor....



Hacka gula löken fint och bryn i en stekpanna med olivolja, riv ned vitlöks klyftorna och låt steka i 2-3 minuter. Ta pannan av plattan och ta fram en ny stekpanna. I denna bryner du köttfärsen i olja som vanligt, vänd sedan över löken, tomatpuren, krossade tomater, buljongen, hackade persiljan, kanel, salt, peppar. Låt koka ihop i 5 minuter.


Vispa upp 2 ägg lätt i en bunke och vänd i yoghurt, salt och peppar. Rör runt så den blir jämn och fin.....



Detta är vad som ska i en smörad ugnsform....



Börja med hälften av zucchini, sedan hälften av köttfärsen, sedan hälften av tomaterna och så gör du om samma procedur igen. ....



Vänd över yoghurt blanningen på det översta lagret....



Sedan på med riven ost och in i ugen på 175 grader i 50 minuter......



Blir rätt mycke saft av denna rätt men du behöver juh inte skopa upp det =)



ROADKIL!!!!! man kan inte lägga upp denna rätt på någe snyggt sätt men den va ändå god =) Vi gjorde det dumma i att inte ha en sallad till men nästa gång blir det en vanlig sallad med tomat, gurka och sallad. Man vill liksom ha någe knaprigt till. Men annars va den riktigt god...testa vett ja...du kan inte annat än dö ;)


Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...