söndag, november 27, 2011

Kyckling och Marre mupp =)

Honungs glacerade kycklingfiler med ugnsstekta grönsaker och ris!

1-2 kg kycklingfiler
1 dl honung
2 msk soja
1 dl mango chutney
1/2 dl kycklingfond
3tsk sesamolja
3msk olivolja

Blanda ihop allt i en bunke och vänd i kycklingen, rör runt så att röran kommer på alla kycklingfilerna. Plasta in och låt stå i kylen 1/2 - 1 timme. 


Hacka i tärningar morot och äpple, vänd i några baby tomater. Ringla över lite olja, lite honung och rör ihop allt. Salta lite flingsalt och in i ugn på 225grader i 10 minuter + 20minuter.



Ta ut kycklingen och stek den i smör på hög värme, bara 3 minuter på varje sida. Lägg i en ugnssäker form gärna med lock. Red av skyn med matlagningsgrädde och vänd över kycklingen. Ställ nu in denna också i ugnen när klockan ringer för grönsakerna ( 10 minuter ). Fortsätta ha grönsakerna i ugnen medans kycklingen är där och ställ klockan på 20 minuter. Koka nu under tiden riset....




Kycklingen ha nu fått stått i ugnen och gosa till sig i 20 minuter på 225 grader. Är man osäker så skär i en kyckling för att kolla men den ska va klar.


...å grönsakerna är klara....



Vart en suvverän middag å så bra att ha i matlådan, vänd över skyn så blir inte kycklingen torr =)

På kvällen fick vi hämta Marre mupp i Sunnansjö - Bjästa efter att hon nu vart ute på galej i USA för att hämta hem lite vild hästar. Hon verka då ha haft det roligt där borta å inte såg jag någe större fel på henne. Lika nuts som vanligt ;) 



Gjorde en banan-vanilj milkschake för att göda upp tösen. Den vart SÅÅÅÅÅ himla god men pinnarna skippade jag...för söta =) Jag testade denna gång att ha i....

  • banan
  • mjölk
  • vaniljglass
  • vanilj youghurt
Man kan inte misslyckas med dom ingredienserna =)





" på huvudet hade dom en hatt å sa någe med tjing...tjang..tjong..." Va hon verkligen i USA ??? ;)
Synd va juh nu bara att Marre kom typ till oss klockan sent på kvällen å så for hon tidigt på fredags morgon så jag fick som inte rå om hon helt...jag måste stjäla hem henne hit igen =)




Marre tagit en bild på Mystan, den vart riktigt bra...fin bild på min donna =)

Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...