torsdag, december 31, 2009

Jul i Nysele.....

..... ja jul var det här. Dagen före jul så kom vi hem till mor och far. Packa upp alla saker för att sedan fara in till byn och handla julmaten. Ja men hitills ha allt gått som smort, allt bara rullar på...tills.... vi for in till systemet för att köpa lite likör. När vi skulle låsa upp bilen sedan gick det inte....än hur vi försökte så va den låst så Erik fick klätta in från bagaget och starta bilen så fick vi köra till far och mor (jag fick sitta i skuffen ). Väl framme fick farsan skotta för vi fick oss inte fram...myyyycke snö du. När vi fick oss in till gården vart det in i ladugården och sätta eld på pannan för att tina upp bilen, vilket vi såg efter några dagar med slit och bök och pök att den va inte frysen. Han till och med bryta upp sidan så såg man sedan att det va en säkring...som va lite gömd....BAAAAAAAHHHHHH!!!!!!!!!! Men men, nu funkar alla dörra fast vi måste köpa en ny sida till förar dörren sedan ;) Men men, det vart låna farsans bil den dagen och upp till Storuman igen för att köpa pizza...mums =)

Hum hum....kisse hitta in till en av alkoverna. Alltid kul att kolla in nya saker, man vet aldrig vad man kan hitta =)
Tippex vart på gos humör så lite klining under hakan skadar inte =)
Julen kom, på morgonen vart det att skiva upp allt, hacka allt så sånt va klart till när familjerna kom. Här vare en Lars som inte riktigt vill va med på bild, men han har en snygg tröjja i alla fall =)
Erik, glad och lite små trött. Eller så äre för man är lite små lat just nu så här före Kalle Anka, man bara små fikar lite och väntar på att klockan ska gå =)
Henrik och Linda gör det samma =)

Pappa och Maja väntar också, många som bara väntar. Fast det är lugnt å skönt....man ska inte stressa på jul =)
Marre sitter som en värphöna med gloria och bara väntar på att få öppna alla julklappar, eller vare revbena hon va sugen på montro =)
Å som sagt, Tova vart en knäis......Marre, Marre...marre.....MAAAARREEEEE.....undra om hon bli less ibland...SMÅTT va =)

Majsan Maja =)
Mamma, Erik och Henrik...prata om någe jag inte riktigt han med... =)


Gladfisarna och så Marre med mobil....mobilen gick röd som vanligt =)

Vet att pappa satt vid bordet men hjärnan lämna han i garaget där han fortfarande figulerar ut vad tusan som är fel på bilen. För i detta läge visste dom inte att det va säkringen =)

Mäh...mäh.....bild på mamma men utan sigg och kaffe kopp....*förundrad, vem ä du och vart ä mamma??*

Julgranen i år hade en jädra hög med julklappar under sig, å många stora var det. Dock va väll inte granen den finaste men pappa gjorde ett bra jobb ändå...slapp jag göra det =)
Bänkade framför TV'n för att se Kalle Anka, vissa fick ligga på golvet. Lite utstätta skulle man kunna tro men dom gilla att sitta på golvet....dom gilla allt som ha med sånt att göra....lovar ;) Vovven fick juh en kamrat också juh, allt väl och gående =)
Lite mörkt men vi alla samlade utom Inger, hon jobba men hon skulle komma till maten =)

Julbordet upplagt och serverat fint på fat, det inte bara se bra ut utan det smaka bra också. Skivningen ett plus till mig, skärning av lax ett plus till mamma och hackning av sallad ett plus till Erik. Sedan uppläggning plus till jag å mor. Erik fick också servera lite så ett plus där också...ojojoj va vi samla plus =)

Inger kommit så nu kan alla sätta sig till bords och käka lite julemat.
Den varma maten serverades på bänken för det vart liiiiiite fullt då va =) Lite smågrisar, lite revben och potatis...å så en lamm fiol som va så otroligt smarrig...mums... =)


Min tallrik bestod av kallskuret...mums.... Tänkte att den varma maten kommer man ändå käka rester av så kall skuret... JA TACK =)

Ja men inte behöver du be bordsbön Marre, du ska se du få lite mat ändå =)
Alla lämna bordet och uppåt vi gick, men min kamera vart glömd så inga mer bilder från själva julen....inget från julklappsutdelningen tyvärr men det vart roliga julklappar. Från Fie fick jag en efterlängtad scroll mus, från Karro vart det virkade dukar vilket uppskattas mycket....älskar dukar...får aldrig förmycket =) Presentkort på Bäcklunds av Svärfar, Pengar och lotter av Sixten, Å så den stora julklappen som vi ger varje år till en person vart en prenumeration på Matmagasinet, Familjen Robinsson DVD och så skraplotter. Mången mången tack...vart mycket bra julklappar i år. Kommer också en försenad julklapp till mig själv som blir en digital kamera. Måste bara få oss till stan först =)
Men som sagt, tack för julklapparna =)
Mer bilder kommer strax =)
Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...