söndag, december 20, 2009

4:de advent...

.... å nu är det bara 4 dagar kvar till jul. Vart tog hela December vägen montro?!?
Tyckte nyss det va typ Oktober och man var tokig som tänkte på jul och vilka julklappar man skulle köpa. Men säger verkligen bara *poff* så är man där.
Känner glädjen över att vi är klara med julklappar, bakning och matlagning nu när jag se vilket kaos många har. Det är verkligen synd att folk inte kan lära sig att gör bort saker.....då har man flera dagar före jul man bara kan sätta sig ned och njuta av att det är jul och i många fall ledighet (synd om dom som måste jobba =/ )
Vi sticker till mor och far nu på Onsdags morgon, ska bli kul att komma "hem" igen...är inte allt för ofta man är hemma så man ser fram emot varje gång. Man har ju i alla fall sin släkt och familj där uppe, ja...till en viss del vill säga =)
Jag hoppas att många fått en skönt och trevlig advent med kanske nära och kära. Vi har bjudit svärfar och Fie på middag idag..igen ;) Idag vart det Potatisgratäng och fylld fläskfile med en härligt grön och syrlig sallad. Mycket smarrigt om jag få säga det själv, var första gången jag testade på att fylla en fläskfile men tusan det ska man göra om....

Men först vill jag bara visa att min något stora kisse katt Myst kan få plats i klätter ställningen om hon vill. Ena häng korgen är i minsta laget men förvandla man sig själv till en boll funka det att sova i den...tydligen... =)

Jah, åter till maten nu....fläskfile som du gör ett långt snitt i men inte igenom helt. Sedan fyll med den osten som du tycker smackar smarrigt. Jag älskar juh vitlök och örter så vad passar bättre ;)

Linda sedan bacon runt och lägg i en ugnsform. I denna ugnsform har jag lagt skivad rödlök, purjolök och sukini. Plus att jag lagt i lite smörklickar och så häller jag på nu innan den åker in i ugnen en vätska som jag blandat ihop. Den innehåller vitlöks grill ojla, soya, vatten och honung. På så vis halvkokar fläskfilen efter ett tag.
Sätter ugnen på 200 grader och in med plåten, låt den grillas högt i 20 minuter sedan folie på och låter den vara längst nere i ugnen i ungefär 70 minuter.

Ta ut ur ugn och låt ligga ett tag, sedan skär upp och servera. Jag lade det i en glaskål med lite gräjs från botten också....kryddorna, löken och sånt =)
En riktigt sommrig grönsallad som passar på midsommarbordet hur bra som hellst. Tro nästan jag nu haft det alla midsommar ;) Kanske måste ändra mig nästa år då =)

Mja, va ska man säga...Erik stal kameran och sa att eftersom det va juh den 4:de advent så gatt jag va med. Är juh som aldrig med på kort annars =)
Haha, alla fick ändå va med...stal tillbaka kameran =)
Hahahahaha, såg just att mina ljus är väg att säga " TIMBER!!! "
Ja maten vart alldeles ypperlig, det vart alltså en vitlöksfylld fläskfile som är bacon inlindad, till detta vart det potatisgratäng och en sommaraktig grönsallad. Mjo, man kunde gjort sämre mat ;)

Topp 3 högtider!
  • Jul (absolut min favvorit, hemma som hos mamma och pappa)
  • Midsommar (årlig fest hemma hos oss med våra vänner =)
  • Påsk (för då åker vi upp till sommarstugan och bara slappar & kör skoter =)
Det var allt för mig idag, nu ska jag ta hand om allt annat som skas göras innan vid far på onsdag. Men först blir det lite WoW, sedan Facebook och sen nån nytta. Fasiken, maten i magen måste ju smältas lite juh =)
Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...