söndag, november 29, 2009

1:a advent....

... är det idag. Känns som bara igår var det flera månader kvar till jul men icke, den står snart på dörren och knackar på. Här hemma börjar det också kännas som jul, lukta dessutom =)
Nu är alla julklappar inhandlade och ska slås in nu till veckan, plus alla rim ska skrivas. Men till veckan börjar bakningen också...mmm...då om någe bruka man va mätt och belåten ;)
All julbelysning och juldekorationer är också uppe så det känns rätt bra, vardagsrummet är mysigare än mysigast. Med en stor fin gran och massa gelanger...hohoho....det är bra man själv får plats.. *wohahahah* ...
Alla som känner mig vet juh att julen för mig är mycket speciell, de handlar om ljus, mat, kakor, människor och bara må bra. Så denna helg ha vart lite speciell och jag är super duper nöjd med den. I Fredags vart det ju en jätte shopping från 09,00 på morgonen till 18,00 på kvällen var vi på och runt stan...ett 30 tal affärer vart besökta =) Hade packat upp allt typ klockan 20-21, så skar vi upp pizzan och gick till datorn och bara latade fötterna =)
Lördagen vart det bjudning på mat, vi lekte det var 1:a advent då eftersom Erik far ju idag till jobbet som man bruka. Skulle vara så stressigt att äta och sedan kicka ut gästerna för att fara på jobbet typ så det vart go maten igår istället. Vi bjöd svärfar och Fie som vi gjorde förra året också...en liten ny startad tradition ;)
Ett matbord smyckat och fylld med god mat, ljus tända så man känner den dära känslan av att det faktiskt är den 1:a advent =)

Det vart kräftost fylld lax inlindad med bacon som är bakad i ugnen på 200grader i 15 minuter.
Man skär ett snitt i laxen, dock inte igenom och sedan fyller den med kräftost. Sedan salta och peppra på det och linda en bacon skiva runt (eller två). Så i en ugnsfast form och in i ugnen...lätt och gött nalta =)Till detta serveras potatis som jag mosat med en smörklick och så en exotisk sallad. Den exotiska salladen innehöll sallad, gurka, tomat, vattenmelon, honungsmelon och persikor. Hela måltiden var en slurp måltid =) Självfallet en julmust för mig, en öl för Erik och mjölk för gästerna som inte slutat växa än ;)
Fie lotta också nöjd med maten, inte för salt eller kryddig som den annars bruka va ;) Dock skulle jag vilja ha mer salt ....men det va ba jag som tyckte det ...*hmm*...jag tappat smaken bakom laggorn tro jag =)

Mystan var också med i matsalen eftersom hennes kattpelare står där för tillfället. Julgranen tar ju upp hela vardagsrummet juh =)
Mysigt och kattsäkert ljus jag gjort.... en stor glasskål, ljus, fin fin sand och så några vita stenar so....wolla, en Mystsäker ljusstake som matte kan bränna ;)
Men självfallet är den traditionella ljus staken också framme....ett ljus tänd! =)

Så idag Söndag, ha det vart jobb på huset. Isolerat och slagit på papp så inte fåglarna ska käka upp den. Håller på med framsidan för fulla muggar, kommer just över bron och sedan tar liksom bräderna slut men vi ha kommit en bit på vägen.
Erik isolera och svärfar bygger ramen runt dörren....
Aww...min dörr....jul belysningen nedtagen....min bro belysning nedtagen..*suck*....
Garage infarten ha nu fått sin vita ram runt sig, mycket stiligt blir det. Kiwi kuta runt runt runt som en dåre och plockar lock som rivits ned, spik som är dragen och en massa annat rat som ligger överallt. Men tjusigt blir hela huset...ska bli så kul att se när dom börjar med själva carporten och bro taket...kommer få ett helt annat hus då....=)
Ritat dit två fönster på denna bild. Vi ska nämligen in med ett fönster i just den storleken brevid Erik och samtidigt ska vi slå upp ett fönster i hallen. Det är så satans svart i trappen så man blir vansinning. Nu jävlar ska det upp ett ;)
Slutligen, mina fina fågelhus.... jag hade typ 20 fåglar här så rörde sig svärfar lite och *poff* alla borta =/ Men jag skymtar tre...se ni dom =)
Glad advent på er alla och hoppas eran 1:a advent vart jätte bra och mysig =)
Hojt!

2 kommentarer:

Elina sa...

Guuu sä gott det där ser ut! Och guuu vad fint ni får det!! Tänk när allt är färdigt, vad snyggt det blir! :D

Tina sa...

Det blir bra det där när det blir klart. Vilken fin ljustake du fixat till den va "snajsig"... helt i min smak ;)

Allt med fisk bara älskar jag... därför är jag så intelligent ;)....för du vet väl att fisk gör oss smartare!!
Ha det gott
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...