måndag, september 09, 2013

Kassler stroganoff...


Kassler Stroganoff

  • 2 stora bitar kassler
  • 2 lökar
  • 1 purjolök
  • 2b. champinjoner
  • 5dl grädde
  • 5dl cream fresh (kokbar)
  • Mjölk
  • BBQ oil - smokey
  • Tomatpuré
  • Ketchup
  • Vilt fond
  • Soja
  • Margarin
  • Paprika pulver
  • Basilika
  • Persilja
  • Svartpeppar/salt
Skär kasslern i stavar, ungefär som korvstroganoff, hacka gul lök och purjolöken fint. 
Bryn kasslern i margarin och vänd över till gjutjärnsgryta, bryn lök, purjolök och champinjonerna och vänd över till grytan. 
I med grädde, mjölken och cream freshen, lile BBQ oil och lite vilt fond. Vänder du i för mycket kommer såsen till kasslern bli alldeles för salt eftersom kasslern i sig är rätt salt. 
Rör om rikligt och i med kryddorna och koka sakta upp på svag värme. Se till att smaka av lite sedan den kokat upp, blir den för salt så i med ketchup annars fritt fram med kryddningen.
Låt småputtra i 10 minuter sedan bara att servera till ris, sallad eller potatis. 

Ska förresten bli som korvstroganoff så den är lite såsig men mmmm....så god =)
Å neeeej, hade ingen bild för som vanligt äter man upp allt och kommer på kameran sedan. Kanske för glups ?!?! =P

Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...