söndag, september 08, 2013

Gyros kryddblandning och ugns sparris...

.... är en kryddblandning som är fruktansvärt god. Du blanda den själv och använder den på kyckling, kött eller vad du nu behagar. Jag använde den på kyckling fileer som jag sedan stekte och sedan in i ugnen, smaken vart helt underbart god. Stripps, mangoraja och lite annat smått å gött till detta vart inte helt fel.


Gyros kryddblandning!
  • 2msk spiskummin
  • 1msk vitlökspulver
  • 3msk chili pulver
  • 1msk paprika pulver
  • 2tsk oregano
  • 2tsk timjan
  • 1krm kanel
Jag tog *3 och blandade allt i en glasbunke med tättslutande lock för att behålla kryddsmaken, förvara också mörkt som man bör göra med alla kryddor.
Ta fram frysta kycklingfileer, lägg i ugnsform med matolja i botten. Strö över kryddblandningen på både över och undersidan, ta ganska riktigt. En liten lömsk krydda som inte bränner direkt i munnen utan styrkan kommer lite efter men oj så god den är. 
In i ugn på 175grader i ca: 50 minuter, så gjorde jag stripps och ugns rostade sparris. 


Ugns rostad sparris...
  • Fryst sparris
  • Fling salt
  • Oliv olja
  • Honung (kan uteslutas)
Blanda sparrisen med olivoljan och lägg i en ugnsform, strö över flingsalt och några droppar honung. In i ugn på 225 grader i 5 minuter, vänd på sparrisen och in igen i ca: 1-2 minuter. Så enkelt och så himla gött, till detta när du serverar testa att ha på fetaost. UNDERBART!!!

Testa, ni dör inte =)

Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...