måndag, september 09, 2013

Geo....

 .... förkortning för geocache, jag fått förfrågning om vad det är för något och lättast är att säga det är ett spel. Man liksom gömmer saker ute som andra ska hitta åt, en lek..ja....skattjakt med GPS...typ!
Om jag gömmer en sak vilket är en rulle papper, i ett plast rör och ibland också en penna eller nån sak. Så tar jag ut på koordinatorn vart den ska finnas, ta en bild på kanske ett träd, en sten....i omgivningen. Något som kan leda dig dit, något som kan hjälpa lite på traven men inte för lätt. Sedan lägger jag ut det på nätet på en speciell sida så är det fritt dram för folk att försöka hitta den. 
Men, hela saker går ut på att man ska inte förstå att någon är och tar en GEO...man ska inte synas, stelth liksom. För se folk man hämtar något blir ofta många GEO's mugglade...vilket betyder nån förstör dom bara för dom känner för det. En av utmaningarna är att ta/hitta åt så många GEO's som man kan. Man skriver sitt namn på remsan och loggar på nätet att man hittat den. 
Vissa kräver man ska ha verktyg som stege, tång, ficklampor å mycket mer, finns alltså olika svårighetsgrader på dom. Å dom är inte lätt att hitta, vissa jälvar ä så smart när dom gömmer att man får TUPP GUCK innan man finner dom...om man nu alls gör det =)

Tänka dig komma till en lek plats och där någonstans ska den finnas, du ska inte synas så du är där på kvällen. Med ficklampa i högsta hugg, känner, tar, gräver...du gör allt...klättrar men efter timmar ge man upp. Dock så efter lite tänkande och rätt verktyg (tång) drar man ut en plast plugg och ...kolla...där är den =) 
Tycker det är en skitkul lek, kostar ingen än sin egen tid. Å få leka dektektiv för att försöka liste ut vart den är...ooo...så kul. Som vissa gör det lite klurigare med olika matte frågor man ska klura ut innan man får kordinatorn vart den är. Eller som en tagit kort på olika fönster i övik man ska hitta åt, olika filmer man ska komma på å så vilket årtal dom gjorts å allt sånt.....bara så kul =)

Självfallet följer lilla Leo med, natte tid åker man juh barnvagn och bara njuter av luften  =P
Bilden ovan, klädd för GEO dags =)



Nedbäddad och nappen i högsta hugg följer man med ut när mamma och pappa ska leka lite i skogen, hoppas lille man kommer gilla det när han blir äldre. Han kommer helt klart få följa med....



Mmmm....ett ställe vi letar en på =)


Hojt!

1 kommentar:

Elina sa...

Hehehe, har alltid velat testa, det verkar så kul men tiden räcker lixom inte till. Men om några år kanske :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...