tisdag, oktober 13, 2009

3 olika maträtter och bakverk...

I helgen som va gjorde vi liksom inte så mycket på väggen efterssom Svärfar och Fie skulle jaga älg. Vi tog istället tillfället i akt och gjorde lite god mat, baka lite och gjorde sånna småsaker som måla, kitta, elda, plocka bort utanför huset, städa, plocka orning inne för kaos va namnet. Jag ha suttit och ritat på några saker som ska upp på väggarna för dekorationer så man får lite snickarglädje liksom =)
Men bortsett från det så ha det varit rätt lungt, man ha rätt till att ta en lugn helg ibland....
Man passa på när man inte har en Svärfar som står och bankar på väggen så man känner sig skylldig att gå ut och hjälpa till =)

<---- erik="erik" fixar="fixar" negerbollar=")<br" och="och" r="r" st="st">
Bestämde att göra någe gott till kvällen så det vart vanliga hedliga negerbollar, med pärlsocker på.



Färdig och fina ligger dom i en låda för att fraktas in i kylen. Jag måste medge att dom smaka hundra gånger bättre än dom man köper. Man får en speciell smak på dom...mums!

Och så gjorde vi en mycket god Äppelpaj med frastäcke. Ett frastäcke blandat med både mjöl och havregryn. Plus att man ha brun farin istället för socker, den också vart mycket mumsig .... Helgens goda tilltugg vart en stor hit =) Å så självklart ha man vanilj marsansås till.....man kan liksom inte gå fel i den kombon ;)


Korvstroganoff vart lördagens käk.

Eller, ja....nu är det inte helt en korvstroganoff utan mer en krämig korvsås som passar utärkt med potatis istället för ris....

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och jag va inställd på att göra ris till denna rätt men jag va så himla sugen på att ha potatis till så jag bara gatt prova.
Det vart en underbar kombo som påminde mig lite om mammas korvsås som hon bruka göra. Riktig så där krämig och god, mna vill liksom inte sluta äta utan vill bara ha mer =)
  • Falukorv
  • Lök
  • Tomatpurre
  • Ketchup
  • Soya
  • Grädde
  • Mjölk
  • Olivolja
  • Margarin
  • Peppar/salt
  • Vitlökssalt
  • Potatis
Skär korven i stavar och bryn, hacka löken och bryn. Vänd i en panna och vänd i resten av ingridienserna. Rätt mycket tomatpurre vart det och liter grädde. Sedan äre bara att krydda och smaka av....koka upp. Hur enkelt som hellst...
Nu kokade vi ju också ris till men det var till sambons matsäck, bättre att ha ris där än potatis efterssom man ska frysa rätten....
Potatis och krämig korvsås/stroganoff och ett stort glas kall mjölk...ja, min klara favorit för tillfället =)


Måndags käket vart Potatisgratäng och Hot oriento.
Med lite taskig fantasi om va tusan vi skulle äta på måndagen så tog vi fram ett par kryddiga grillkorvspaket och klurade lite. Efter ett tag kände vi att potatisgratäng vore gött men va skulle man göra med grillkorven....jo =)
Hot Oriento i ugn med en krämig och god potatisgratäng.
  • Grillkorv
  • Orient dressing
  • Tomatpurre
  • Soya
  • Tomater
  • Margarin
Det är bara att snitta grillkorven ett flertal gånger och lägg i en ugnsform med margarin bitar i botten. Blanda ihop en gegga med Orientdressing, soya, tomatpurre och vänd över korven. På detta klyver man körsbärstomater och lägger övanpå sedan in i ugnen på 200 grader i ca: 30 minuter. Gratängen gör man som vanligt med =)
Ser kanske annorlunda ut men den vart jätte god. Dock ska man nog ha vanlig hot dogs och inte kryddkorven som vi hade för satan va starkt och salt =)

Dagens middag vart Ungs tillagad inlindad Fläskfile med grönt och potatisgratäng.

Nej, vi bruka inte ha gratäng till allt men man köpt hem så mycket så man måste göra någe av det =)
Kände för kött å fläskfile passa bra in i bilden, lätt att tillaga och gör man den i ugnen med goda kryddor kan man liksom inte gå fel. Ja, kan kan man säkert men jag bruka inte göra det i alla fall =)

  • Fläskfile
  • Bacon
  • Gurka
  • Lök
  • Soya
  • Vit peppar
  • Svart peppar/salt
  • Dill
  • Grill olja "vitlök"
  • Honung
  • Mjölk
  • Margarin/olja
Skär av filen så den inte ä så lång, salta och peppra och vänd bakonskivor runt så du gör som ett paket av den. Stek i stekpanna med olja och margarin, het ska det va för du ska bara vara där nån minut. Sedan lägg i en långpanna som ska in i ugnen på 200 grader 1 timme. Skiva gurka och löken tjocka skivor och lägg ovanpå. Blanda samman honung, vitpeppar, soya, dill, grill olja, mjölk och vänd detta över. Sedan lägger du bara folie över och in i ugnen, dom sista 20 minuterna kör man också potatisgratängen där inne.
Mjo, gött vart det =) Det känns som värsta lyxmiddagagen men det kanske man är värd en tisdag =)
Nä, nu ska jag ta och sova innan jag somnar vid tangenterna ...
Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...