tisdag, april 21, 2009

Traner....

Sägs att när tranan kommer så närmrar sig sommaren också. Jag hoppas verkligen det för jag såg en trana här igår, nere vid vattnet. Vi bruka alltid ha minst två tranor här vid husets kärn. Men dock ligger kärna frusen fortfarande, hoppas den släppen inom nån dag så tranan känner sig mer hemma. För vist vore det underbart med lite sol, värme och blommande blommor. Jag ä less på både snö, kyla, leeeeeeerigheten och allt sånt.

Jag vill få kratta och städa till nu så det se vackert och så där sommrigt ut =) Det är som förtidigt att kratta, det är för tidigt att så å plantera. Så jag få hitta på annat som ska göras men visst finns det göra. Jag vill nog påstå att denna sommar kommer jag inte ligga göralös utan tusan, jag tror det är liksom mer att göra för varje år...konstigt....

Under Hela förra veckan gick all tid åt att SÅÅÅÅÅÅGA PLANK PAPPA!!! (han ha nog mer än 100gånger påpekat det heter såga plank och inte klyva. Äh va tusan..plank som plank =) Jag ä ingen snickare, de ä andra som fixa dom och jag bygger saker) Men ja, det jag ville säga va att all den ledigheten gick åt att såga, klyva, kapa och ha för sig med veden. Fie och svärfar ha även fortsatt denna vecka med veden men jag försöker göra saker jag skjutit på nu en vecka. Så de ä städning, tvättning och en herre jävla massa småpyssel å don runtomkring. Å så äre all planering ni vet, jag tycker om sånt =) undra hur många stockar jag förbrukar per år på papper så jag kluddar ned planeringslitor på...hihihi...evil lilla Kiwi =)



Alltså, pappa skulle inte va med på bilden som jag skulle lägga ut för de va inte han jag skulle visa =) Än fast min pappa ä en söt liten pappa =) Det va nämligen räcket bakom jag ville visa, det vita slitna räcker som säkert inte fått en riktig behandling på det närmaste 10 åren. Det växer mossa på det, de ä slitet, sprucket, färgen flagnar. Nu ska vi ju inte ha kvar det räcket så många år men tanken är att det ska i alla fall hålla i 3-6 år till. Så jag ska ge det en avhyvling a'la Kiwi. Så, räcket ska jag slipa/hyvla av all gammal färg, fixa sprickor och tvätta. Sedan ska jag olja in det...eller lacka, ha inte bestämt än. Men jag ska göra ungefär samma sak med golvet. Jag ska slipa det, tvätta det och så ska jag behandla det. Kommer inte ha kvar det så länge heller efterssom en helt ny altan ska byggas sedan nått år men jag vill ha det fint och starkt tills man ha råda/tid att byta.

Ja ojojoj, jag ha det jag gör. Håller på med en lista här hemma som jag liksom ska sätta på kylskåpet så man se vad man ha att göra och så kan man liksom stryka av allt efterssom. Känna hur man liksom är duktig av sig =)
Kommer att lägga ut listan här på bloggen sedan så man kan se liksom vad som läggs till och vad som blir klart. Min tanke är att 50% av hela listan ska va klart innan snön kommer nu 2009. Jag bruka klara mina listor, ibland i alla fall =)

Nä, nu ska jag gå till tv och fortsätta skriva på listan ;)

Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...