tisdag, april 14, 2009

Kapning av bräder idag...

Tidigt idag kom han som skulle kapa våra bräder och plank, va en rätt frän sak han hade där bakom sin bil. När den var ihop packad såg det mer ut som ett rat ihop kastat på ett släp. Men när man kom närmre såg man att det först och främst inte va någe släp utan det va själva sågen som va släpet =) Sedan när han börja vecka ut det hela vart det en hel verkstad. Ni ha väll sett nån gång "Svärdet i Stenen" Merlin där packar ett helt hus i en kappsäck och det liksom ryms. Ungefär desamma här, allt rymtes bakom bilen i en liten kappsäck =)

Tog en massa bilder under tiden men dessa är några av dom jag valde att lägga ut, ska försöka beskriva vissa av dom så gött ja kan ...

Sågen uppställd och klar, första stocken ligger på för att bli kapad.

Vi alla fyra står i beredskap att hjälpa till om så behövs.Det sköts riktigt bra, han som styr står som bakom en dator som är förinställd. Ett blad gick av, vatten påfyllning och tankning annars gick den som smort hela dagen =)Erik och Svärfar tog bort bakan (skräpet soom blev av timmret) och bar fram plank/bräderna så staplade jag å Fie dom till fina högar.Fie fixar och donar lite.Det är rätt så mycke timmer som ska kapas upp så det blir både idag att kapa och imorgon.Dags för lite 13.30 fika, vart utomhus grillad grillkorv och varmkorvsbröd/tunnbröd.Ni se timmerstocken till höger ligger på hövarmen, skönt att slippa lyfta upp stock jävlarna. För dom är inte så lätta när dom är blöta och isiga .. =/Ja, ni ser vilken fin väg vi ha, den är bar men lerigare än satan själv. Ni skulle se bya vägen alltså, inte så lerig kanske men den ha satt på så många ställen att det är svårt att köra bil på den över huvud taget. När man går på den så faller man i hål lite då och då, höll på knäcka benet när vi skulle hämta posten för nån vecka sedan. Mitt i jag går så tvär far foten genom marken och in i vägen typ 30 cm meter rakt ned. Allt under rede är som borta. Samma sak va förra året men i år ska dom väll slösa lite pengar på våran väg....hög tid de...Blomlådorrna tinat fram, träderna börja tina fram....ja...allt börja tina fram =) Om ni titta nära så de ni en stor dosa där han står (tro han hette Per-Erik eller nå dyligt). Därifrån sköter han upp och ned och sida och vänning å allt sånt =)Här ha ni det vi ha staplat idag, det ha blivit en hel del. Kiwi börja känna sig nalta kort nu när hon står vid den stora traven. Men än är vi inte klar, det ska bli ungefär lika mycke imorrn =)Till höger ha ni bakan sedan sågen. Så till höger om sågen allt timmer och bakom timmret ser ni så staplar vi all plank =)

Hojt!

2 kommentarer:

Elina sa...

Jädrans, vilket göra!!

Tina sa...

Jösses vilket jobb!! men fint väder för att syssla med sånt.
Grabbarna var ute 1 dag..annars så var de klistrade vid burkarna;)
Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...