måndag, april 13, 2009

Första grillningen och första utedagen för katterna =)


Nu verkar det som att det ska bli vår ute, de töra som bara den. Man kolla runt träderna så är det bart, mycket på gården är borta men dock när det töar så blir det så in åt hellvettes GÖRIGT!!! Tamme faaaan, jag vill att det ska torka upp nu...nu....nu....inte om nån vecka.
Har hållit på med veden nu några dagar (bland annat idag också) och desto mer Erik och Fie kärrar detso jävligare blir det. Nu om du sätter foten där sjunger du lätt ned 10-20 cm i gööööör (lera, gyttja, jordblanning) . Å när jag nu mena att du sätter "foten där" innebär det vart som hellst runt huset där vi ha grävt =) Men på altan blir det bättre och bättre, där vi skottade bort har det nu blivit torrt och fint men det är en liten hög kvar men i denna värmen så tar det inte så länge innan den är borta. Myst fick för första gången i år gå i koppel ute, snö va kul att gå men när det kom till leran, ja då sträckte jag kopplet för jag hade ingen lust att bada henne senare...konstiga jag va =) Hon är "by the way" riktigt duktig att gå i koppel, det är som att gå med en hund =)


Tippex va också ute och svängde på sina lurviga men hon va inte ute mer än ja....nån minut. Sedan gick hon till dörren och ville in. Hon ä mer en sommar/värme katt. Ute nu på vårn är alldeles för kallt =)


Fick till och med rasta Erik...*wohahahaha*... Det är svårt att gå själv med 2 stycken katter i koppel så Erik bruka få ta hand om Tippex. Dom ha liksom olika tempo, en kutar och och går i snigel fart =)


Som sagt, första grillningen igång nu, vi tog fram grillen från källaren. Puttsade av galret lite och lite gran på själva grillen. Vände i lite kol å tände på, de dofta riktigt sommar...mmm..... Jag gillade förut gasol grillen men den ha någe fel på sig. Minsta lilla blåst så dör gasolen men denna grill med kol går såååå mycket bättre =)

Lite Kiwi kryddade fläskkarrer som ligger å blir mummigt goda, sedan ska dom in i ugnen med grädde och kryddor i 2 timmar. Blir så mört att det nästan faller i bitar men dock så jääävulskt gött =)
Kiwi kan de där med matlagning vett du =)

Tänka sig att en grill som ä köpt på Rusta för under 500kr klara sig så mycke bättre än gasolbrännar grillen vi har som vi köpte för över 1000kr. Denna rusta modell kanske är lite rangligare än flesta men va tusan jag ska inte bära den någonstans =) Den funka gött å väl för oss....

Ska fixa ett litet fyrkantigt bord i samma höjd som ska stå brevid grille som jag ska sätta krokar på, man ska ha det som avlastningsbord och kunna hänga upp alla grillbestick å sånt på....alltid gött å finn =)





Så här se maten klar när vi ha haft den i ugen i 2 timmar plus hemmagjord potatisgratäng =) Mumma, tänk att äta så här oftare, de ä inte dyrt heller ..... mycke mat för pengarna.

Hojt!

2 kommentarer:

Elina sa...

Åårgh, GU sä gött det lät! Vad har du för temp på ugnen i två timmar?
Måste prova! :D

Ser för jäkla gött ut med all tö. Härligt att våren tagit sig dit upp.

Kiwi sa...

Jag bruka ha typ 150grader å så ha jag köttet längst nere i ugnen i en form med matlagningsgrädde och krydder...gärna lite purjolök. Sätt folie ovanpå för du vill liksom inte ha färg påd et hela för det ha du ju redan från grillningen. Bara få det liksom mörare...å gött blire. En dunderhitt på midsommar, inge mer segt eller torrt kött =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...