söndag, juli 10, 2011

Semester....Tärnaby - Hemavan - Norge....

 .... som alltid när vi ha semester far vi upp en dag mot Tärnaby Vilt, Hemavan och så lite in mot Norge...det är liksom bara tradition. 


Denna gång fick Iza följa med på en jätte sväng, hon tyckte inte det gjorde så mycket. Fick komma ut och snusa och dricka vatten livet överallt så hon va nöjd....än fast hon ha denna ställning ;)


Hemma i Stornäs hade vi varmt som FAAAAAAN så vi va lite oroliga hur vi skulle dö i bilen men allt längre upp vi kom insåg vi snabbt att det va inga problem. Mer risk för en massa regn och faanskap....


Vart så besviken i år för vi va på TärnaVilt och köpte kött...ok...det va bra men Tärna Vilt ha stycka ut så att själva affärn kan man gå till och köpa saker men kåtan äger nån annan jävel och den va självfallet inte öppen...GRRRRRR!!!! När Kiwi kommer för att ska köpa tunnbrö rulle äre faan ba att ha öppet, kan väll inte va för mycke begärt va ;)


Än fast det var dåligt väder tog jag massa bilder på bergen, är och har alltid vart fascinerad av berg....




Molnen gick lågt som satan...



Åååå....snöööööö =)






Gränsen till Norge, vi stack aldrig över själva gränsen...vill juh inte vovven ska börja snacka norska. Vill icke på tur =) Här vare regnigt och allmänt kallt som faan men skönt ändå....




Tror det pålar nalta vatten från bergerna....





Det va verkligen full fart i bäckarna, och vissa bäckar va vattnet så klart att det va riktigt ljusblått...med andra ord...KAAAALLT! =)





Vattnet ha grävt två hål i berget....





På vägen hem klarna det upp igen....



For till Umnäs och tog kort från bron. Just här står jag på den gamla och faan....det är så högt att magen vänder sig upp och ned. Skulle gå av den och märker att jag bara går snabbare och snabbar...VILL AV!!!



Men fin vy vare allt =)





Från den ny lagda bron passa jag också på att ta kort, dock låg solen så precis att allt man tog på vart underligt...men snyggt =)
Var en snabb vända på 40 mil, så Erik fick köra nalta men det va nog kul ändå för honom ;)


Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...