måndag, januari 31, 2011

Orientalisk kycklinglåda....

...... en klassisk rätt som man gör i stoooora portioner för att frysa in och ta fram en snöig dag. Håller på att göra ett flertal rätter som går att frysa in. Å denna är som en liten klassiker än fast Erik börja äta sig less på den =)
Det här gången fick faktiskt Erik äta den när den tas ut från ugnen, annars bruka han va i Umeå så han får alltid äta den upptinad. Den vart naaaaaalta stark denna gång men den rensar bihålorna bra ;) Gjorde några små förändringar på den denna gång och den gick då hem =)


Grilla först kyckling i ugn med en marinad av soja, sweet chili, apelsin, vitlök & örter, persilja, paprika krydda och grill krydda. Behöver inte ligga i marinaden allt för länge, kycklingen är så pass snabb att  ta åt sig. Lägg smör i pannan så det inte bränner fast och så man får en god sky. In i ugn på 175 grader i 20-25 minuter.  



Nu kan man juh om man vill äta dom som dom är men det va inte så det var tänk. Jag gjorde själva kycklingen i Lördags men orientaliska kycklinglådan gjorde jag igår. Det är alltid lättare att skära kycklingen om den får ligga i kylen och blir kall och hård. Plus att saften i kycklingen ligger kvar I KYCKLINGEN och inte utanför =)



Passade därför på att göra Pizza kyckling special på Lördagen. En vanlig pizza som du köper som är fryst med skinka och ost. Lägg skivor av den grillade kycklingen och toppa med mangoraja och bea sås....så in i ugn och grillas.....mmmmm.....suvveränt gött och mättande ;)



Så, hacka kycklingen på söndag och lägg i ugnspannor. Hacka paprikan (röd och grön) lägg ovanpå och sedan tar du lite cashew nötter, lite salta nöter och strö ovanpå.



Rör en gägga av hårt vispad grädde, sambal oelek, mango shutney, curry, vitlöks salt och vänd ovanpå. Släta till och in i ugn på 225 grader i 15 minuter.






Servera med ris och en god grön sallad till. Tänk på att rätten lätt blir kryddig så....ha ett stoooort glas mjöl eller...ja...öl till =)




Förberedde också en pizza sallad igår för idag när vi ska käka blodpudding här hemma. Finhacka vitkål och stöt med en mortel för att mjuka upp lite, vänd i vitvins vinäger, oliv olja, salt och peppar plus lite tunt tunt skivad paprika. Låt stå i ett dygn...mmm...smaka på den idag...myche gött =)


Å så sist men inte minst.....Erik busar med Iza...brottnings och gos pågår =)







Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...