fredag, januari 21, 2011

Iza...

 ... nu är du hemma hos oss och hoppas du ska trivas än fast vi har en katt som säger *morr, spott, fräs* =)


Dom första dagarna hos oss va liiiiiite smått jobbiga. Vi tog henne på Lördagen förra veckan, det va som vanligt när man tar en valp/kattunge. Osäkerhet, saknad av mor och syskon, främmande mark och allmänt underliga ljud och dofter. Lördagen och Söndagen sovde både jag och Erik nere i vardagsrummet så man skulle kunna hålla henne sällskap. Hon kan liksom inte gå i trappen än å behöver gå ut för att pinka minst 1-2 gånger i timmen. Orka verkligen inte gå ned och upp med hon hela tiden så.....det vart fint bäddat i vardagsrummet nere med två madrasser och så självklart hennes egen madrass. Massa leksaker att använda så hon hade fullt upp, jag läst någonstans i en bok att en valp upp till 12  veckor sover 16 timmar per dygn....BULL SHIT!!!!!!!!!!! Hon sover max 8 timmar per dygn annars äre bus och skojsigheter.

Död hund ligger mellan oss och pustar ut, kan tänka mig att allt nytt är kusligt för henne. Men hon har juh den fördelen att gå hon ut är hon på känd mark och har syskonen att busa med. Är både en fördel och naktdel men snart far väll alla dom iväg och det blir bara Lajka, Groa och Iza kvar...



Myst var liksom inte lågt ifrån och följde varje steg Iza tog med kom hon för nära äre *gnåååål, morr, frääääääääs*....



Grisöra är inte fy skam, tänk om det kunde ta henne sån lång tid som vuxen att äta upp ett grisöra. Se bara på Lajka....tar det 10 minuter ska man va glad så är hela borta...





Måndagen var helt klart jobbigast för hellvette va hon gnällde, skällde och orolig som faan. Man som inte många sekunder den dagen och hon var ett snäpp från nackskott. Gick inte att få tyst på henne alls.....
Men så kom tisdagen och allt gick direkt bättre...nu börja hon komma in i rytmen vi har här hemma...dags att fara ut och busa med syskonen...


Syns inte men fin är man med rött halsband, börjat gå med koppel nu på Tisdag och de funka ba gött, lite tjurig men de ä dom alla från början =)




Hälsa lite på Svärfar som körde in veden samtidigt som vi va ute....bäst när alla syskonen är ute för hon är heeeeeelt död efteråt och SOVER!!!  tack gode gud för små saker =)







Onsdag hade hon väll små korta stunder man skulle kunna ge henne nackskott men hon är duktig...kan verkligen orderna aj och fy så...det går framåt =)


Grisöra...kan va farligt....å ä det inte snäll så skäller jag öronen av dig ....




Fick finväder i onsdags, ååå så skönt det var ute. Ställde mig längst upp på en stoooor snöhög och fick en suverän vy över gården. Valparna hade lite jobb också för att få sig upp vilket va en bra träning för dom... =)





Stod ett tag och fundera om man skulle gå och hämta renskinna och varm choklad....mmm....snart så äre dags med lite mys utomhus =) Måste lära Iza åka bil så man kan fara till Stornäs snart.....Sportlov?? Påsk??? ja nån gång snart =)





Dom börja ha spår överallt och det farligaste är att snön bär dom men inte vi så fortsätter dom ha man som inte vi kan riktigt sätta stopp med. Det är tur att vissa lyssnar och kommer tillbaks medan vissa ha bomull i örat och hör int ett jåta!





Trött som få kan man bli på kvällen efter ha bråkat med syskonen, kutat i djupsnö och busat med husse och matte. Men överlag är jag riktigt stolt i lillgumman...hon ha inte vart här en vecka än men redan nu kan hon små komand man säger... Iza, ut, godis, sitt, stanna, boll, attack, aj, fy, inte. Mena....hallå....inte bott här en vecka än men lyssnar på mycket...impad impad!!!


Vart inga bilder igår eller idag, vi hade dock så dåligt väder idag. Små kallt på morgon och kvällen och så på dagen snö och mulet =/ Nä, lite bättre väder får nu allt komma så man kan vara ute och njuta mer å inte frysa av sig arslet...


Nu dags att dona lite medans vovven sover å sen ...ja....mat, ut, ut, ut och lite mera ...ut =)


Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...