.... hela veckan, jag skulle bara behöva införskaffa en ny frys som jag kunde fylla. Det är roligt att baka men jag skulle behöva fler att "fylla" så jag slipper frysa ned allt. Det finns nämligen ett golv i Svärfars mage också så jag kan inte fylla mer än fullt ;)
Gud så skönt det är att ha min nya fina bakmaskin också, den gör verkligen grov görat för mig. Å så slipper man stå med elvispen så fort man ska vispa special godis som kan ta upp mot 60-120 minuter. Det blir allmänt trist att stå med en visp så länge vill jag påstå. Det var en mycket bra födelsedags present jag fick i år....inget kan nog toppa den skulle jag tro. Det verka vart mitt år hela året för jag fick juh också en ny digital kamera som funka ba gött, me love !!!
Har inte testar juice pressen än men den funkar säkert gött, ska testa den här nån dag men måste köpa lite apelsiner först. Det bruka juh bli bra apelsiner närmre jul så jag får väll passa på då....
Barnkakor vart först på tapeten igår, att äta dom nybakade och känna hur dom smälter i munnen är faan sagolikt. Det är få kakor som kan ge en så tillfredsställelse som den kan...men dom måste vara nybakta för frysta förlorar dom lite av charmen tyvärr.
Fie kom och hjälpte mig baka både igår och idag så jag satte henne i sånt där fint göra.. Hon fick sitta och skala mandel för mandelmusslor so jag va på väg att göra. Jag är alltid glad när jag slipper göra det jobbet =)
Mandelmusslor, det är verkligen någe jag inte gör varje år. Förra gången jag gjorde dom var nog 7 år sen om jag inte minns helt fel. Dessa små bakverk är så skön att göra i förhand och frysa in så kan man ta upp när man får främmande, vispa grädde och blanda i lite sylt. Fyll musslorna och toppa med nån frukt, perfekt och proffsigt =)
Det mindre roliga att göra med dessa är när man ska tippa upp dom och hoppas att dom ska släppa. Men jag ha kommit på ett suveränt sätt så dom släpper lätt och de går aldrig sönder =)
Chokladrutor, ett gammalt uppfunnit recept av jag och Elina långt tillbaks i tiden när jag bodde hemma hos mor och far. Vet inte hur vi kom på detta men så komplicerat är det inte, dock mycket gott. Man behöver ingen godis om man käkar detta, du får i dig ditt årliga socker behov och fett behov på en godis =)
Lade till en sak som vi inte bruka ha med i receptet.....salta jordnötter och så lite mörk choklad. Känns nästan som snickers när man tog en tugga. Roliga är också när man ska kladda ut det hela....man använder händerna och platta ut det hela till en fiiiin kaka ;)
Så det var igår, nu till dagens skörd....
Finska pinnar, en kaka jag älska att avsky! På någe sätt säger recept jävlet att RULLA UT....vadå rulla....ha ni någonsin prövat rulla en smuldeg???? Jag mätte PRECIS som det står men jag får en smuldeg av det hela och det påstår dom att man ska kunna rulla.....vilka nötter!!! Det tog mig 2 timar att göra dessa men tillslut van jag över dom.
Pistagepinnar, en helt ny kaka för mig att göra. Gick hur lätt som helst att göra och inte tog det lång tid heller. Jag ha faktiskt inte smakat på den men Fie ha och det enda hon sa va en annorlunda smak =) Hur man ska ta det vette faan ...hahaha.....jag får väll höra vad svärfar tyckte om dom ;)
Jag rullade ut pinnarna och plattade till dom medans Fie äggade in dom och kastade lite nöt hack på. Tillsammans fixade vi runt 80 Pistagepinnar....not bad =)
Dom ser då goda ut där dom ligger, men dock så tro man hela tiden att det ska va någe med choklad men icke. Det va väll det som fick Fie att säga det liksom smakade annorlunda ;)
Vist ser dom goda ut? Passa väll bra till ett julbord...=)
Nä, nu ska jag faan ta det lugnt å skönt. Imorrn blire lite mer bakning och så en sväng över till vovvarna. Jag ha inte sett dom på två dar nu....saknar dom juuuh .....
Hojt!
2 kommentarer:
Å, barnkakor! Mums!! Vad sugen jag blir. =)
Att du orkar!! Du borde plugga till konditor eller bagare!
Skicka en kommentar