fredag, september 23, 2011

Renoveringen av väggen startad....

Nu i veckan har Svärfar och Fie hållit på med väggen för fulla muggar. Dock ha dom fått avbryta lite å och då för att vädret är inte helt på vår sida så att säga. Denna vägg lär gå rätt så fort att göra eftersom det är inga större överraskningar eller om byggnationer som måste göras där. Bara förstärka där taket ska vara och så regla ut för ett till fönster. Det går undan när dom håller på, så underbart härligt att se det hela ta fart nu igen. Nu skulle bara hund gården få sig igång också ;)
Ska fara idag till granngården å köpa stolparna så dom finns hemma, då finns det ingen ursäkt att börja med den så kanske jag kan få den innan vintern. Skulle va härligt att få upp den så att när en liten skit Iza börja bli enerverande kan jag kasta ut henne =) Fundera på att göra en hage för Erik att leka i också, kan man snöra ut han också när han börja bli jobbig ;) Jag ha under 10 år nu kommit på hur man vet man älska nån....man vill strypa han titt som tätt =)





Fyndigt att ha traktorn till hjälp, slipper man bära ställningen. Den är juh inte precis lätt å det är mer än en del som ska upp. Saker å ting tar tid men tillslut sätts alla pusselbitar ihop =) Regnigt som bara den på Måndagen men onsdagen sken det upp så jag kunde måla, ta lite mera kort och sånt...


Regling pågår för fulla muggar...




Självfallet var Iza ute medans det va så bra väder. Dock fastkedjad så hon inte skulle få för sig att rymma till skogen. Inge bra nu när älgjakten pågår...




Två högar med trä som ska dras spik från..nån som känner sig manad ?? =)



Ställningen står med en kant på altan, Fie börja ta bort några bräder så man skulle komma åt väggen bättre men kom efter en stund på att..hmmm....kanske man ska spara lite typ där ställningen står =) Kan göra smått ont om ställningen glider och inte har någe att hamna på....



Här äre reglat lite extra bredvid fönstret, där ska jag ha mitt andra fönster. Kommer bli så underbart dunder bra...tjohoo....nä jag ä inte alls exalterad =)



Ställningen byggs upp på höjden lite nu och då, dom håller på med gäst rums fönstret för fulla muggar....






Idag fick Iza va fri från koppel å kuta runt med sin boll.....funka bra så länge man är runt henne och inte sticker in för då sticker hon ....så.....ett vakande öga... =) Men så länge hon få ha sin boll så är hon rätt nöjd, fastkedjad som lös =)



Vy från ladugårdens fönster, man ser tomten våran bättre....



Ganska kul att se det lite mer uppifrån, man får ett annat perspektiv över vad man skulle kunna göra med tomten...hmmm.....



Evig jävla rundgång att måla bräder, men glädjen är att jag ser va fint det blir sedan när allt är klart =)



Fies gammla skrotbil som ska på skroten men just nu fungerar den som snickeri avlastnings område, typ bilen full med spik, skruv, skruv dragare å sånt. Men inte bara det, Iza har också precis sett att råtter finns under motorhuven. Öppnade och till min förvåning kutade två feta möss över motorn, istället för hästkrafter så kanske det va muskraft!?! =)




Mjaaaa, alltså...en carport ska man väll ha en bil i men den får inte plats. Det ska va så mycket annat här i också ;)


Finns en blomma som verka ska överleva allt på denna gjord, den är överkörd av traktor, av gräsklippare, upp grävd och ned gräv av hund, tuggad på, gått på, köld knäppar...men den fortsätter bara växa =)



Ja alltså jag vart flygförbannad på alla små bananflugor överallt så nu testa jag Fie's förslag som hon läst nånstans. 0,5dl vinäger, 0,5 dl sirap och 3-5 droppar yes diskmedel. Ska ta kort idag så ska ni få se hur den nu se ut  på bara nån dag =)


Nä, nu dags att byta kläder för att fara in till stan och köpa stolpar....


Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...