måndag, april 12, 2010

Solig helg...


.... å mycket frisk luft. Våren, ja just nu är nog det bästa och den sämsta. Bästa när man ser att gröna gräset börja komma genom den svaga snön, man ser träderna börja knoppa sig och hör vatten påla. Men pollenutveckling, LEEEERIGT värre... Jag städar mer än någonsin och nyser typ alltid, men det kunde vart värre. Man kunde haft vatten läcka i källaren i år igen men nu äre helt tätt ;)

Hela helgen ha vi vart ute och fixat, i Lördags vare det lite småplock i källaren som skulle fixas med. Samtidigt passa vi på att ta ut Lajka, hon va så upptagen med att snusa efter allt så hon han inte med att busa. 3 minuter sen vare någe i gräset, eller i trädet...eller längre bort som stal hennes uppmärksamhet. Man hade som inget att erbjuda utom det hära grisörat hon här gnäger på ;)

(Fie's bild)

I skogen håller svärfar på med timmret som måste in väldigt snart. Han kör skyttetrafik från skogen till gården ett flertal gånger per dag.
(Fie's bild)

Går inte ta så mycket på vagnen, snön gör att den glider som den vill....bättre att ta det säkra före det osäkra.Svärfar ha nog tömt ett 20 tal lass hemma här nu, men det är nog lika mycket till. Det är både det han ska sälja, det som ska kapas och så det som ska bli vet. Nu får traktor slita för sitt jobb =)Jag står å tittar på våran egen brädhög vi ska kapa upp.....så fort snön fart bort här ska kap/ spik dragnings bordet ut å så äre ba å sätta igång...URK! hata dra spik. Tråååk göra ...Ä så stolt över den nya väggen....den vart bra. Ska börja nu i försommar att göra balkongen tro jah. Beror på hur svärfar vill styra upp det hela ..=)Boll...nää....lukta!!! Hon vädra faan allt, kan juh ha att göra med vi ha grävling, räv, katter, älgar och annat tjaffs gående på våran tomt =)Här står dom å filosoferar för vi fundera på att flytta ingången till vårt hus så den är precis framför car porten. Kommer bli bättre för man får en större gräsmatta framtill och så får man vägen till car porten rakt fram ifrån. Måste bara ta bort alla träd och gräva bort alla rötter. Faan va tomt det kommer se ut ett antal år framåt. Men nya trän ska sättas i så fall...
Lajka fick en ny leksak ute, en gummianka med bikini badräckt med en pipa i foten =) När hon är ute låter det "Pip,pip, PIIIIIIIIIP, PIP, pip" än vart hon går ;)Mäh, även jag kan tydligen fastna på kort, i källaren görandes upp lite eld i pannan.Fick storfrämmande i lördags, Ölund kom på ett litet besök med hojjen. Va trevligt att ses igen, vi bor så nära med varandra men ser varandra jaaaaooo...kan det va en gång var 4 månad =)Söndagen bjöd på mer ute i trädgården göra. Lajka stal min uppmärksamhet, hon jaga en liten näbbmus för fulla muggar....Den va duktig som faan på att gömma sig, men denna vovve ger sig inte. Hon är juh ingen katt precis, sitter inte och väntar på den ska komma fram utan vi GRÄVER fram den =)
Den dog också by the way, efter att Lajka lekt med den och kasta den mot mitt ben i med en hård smäll låg den där stendöd..... I'm the mouse killing machina =)Stackars min gräslök håll på dö av drunkning, fick låta den ligga på sidan ett tag och rinna ur. Hade tänk ge den ett sugrör så den fick luft men jobbigt...vet inte hur man gör CPR på en gröslökstova =)Nu du, nu nå man den sista julbelysningen. Jag börja få in en hög med julsaker men vissa ligger fryst fast än så jag få vänt lite.....Erik ä duktig och byter däckeran på våran bil. Vi ha juh som ingen snö längre så det är typ like bra...Fie ska hjälpa mig med hjulbelysningen, krävs en boll och en extra hand för den =)Satt på bron ett tag och kolla på alla fåglar som kom flygandes, vissa smått rädd bara för jag å Fie satt där och prata men vissa va riktigt kaxiga.Man kan få rätt fina kort på fåglarna, dock går inte min kamera att zooma in så man får bra kvalitet så dessa tre kort på fåglarna lite närmre är från Fie's kamera. Blev mycket bra tycker jag =)
Dagens måltid vart fläskpannkaka i ugnen, mycket god.....känns som man skulle kunna äta det i veckor framöver =) Jag ha vart så förbannad varje gång jag skulle göra en ugnspannkaka eftersom att det ha alltid bränt fast så man ha får hackat och repat plåten innan den lossna. Men denna gång använde jag bakplåts papper i botten, jag älskar det. Inga rester förutom lite fett i pannan och den blir så där knaprig under...åååå....den va så god =)
Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...