måndag, januari 13, 2014

Bacon inlindad örtkryddad fläskfile....

Söndagsmiddagen idag vart inte helt fy skam, va meningen jag skulle göra tre olika typer av potatis gratäng men jag insåg att vi kommer inte hinna äta upp det hela så det är bättre jag gör två.


Bacon inlindad örtkryddad fläskfilé.

  • 1st fläskfilé
  • 1 1/2 bacon paket
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 kruka oregano
  • 1/2 kruka timjan
  • 1/2 kruka basilika
  • paprika pulver
  • salt/peppar
  • kalvfond
  • flytande margarin
  • grill olja (original)
  • folie
Börja med att ta bort hinnor och torka av fläskfilén
Lägg ut bacon skivorna på en skärbräda som en matta som du sedan lägger fläskfilén på.
Hacka alla kryddor.
Krydda alla sidor med alla kryddor utom grilloljan och kalvfond.
Rulla in filen i bacon skivorna så det blir som ett paket.
Lägg ut ett folie ark och ringa över lite flytande margarin, grill olja och kalvfond i mitten där kyckling filen ska ligga.
Lägg på den bacon inlindade filen och vik foliet ihop som ett paket med skarven uppåt så inget rinner ut. 
In i ugn på 180 grader i 35-55 minuter beroende på hur well done du vill ha din file. 
Kom ihåg att låt filen vila i folie i minst 20-30 minuter innan du skiva upp så behåller du saften i köttet.



Det vart som sagt två stycken potatisgratänger, käkade av en idag och så blir det att vi kommer käka av en i över morgon.



 Purjolöks potatis gratäng.


  • potatis
  • purjolök
  • grädde
  • champinjoner
  • salt
  • paprikapulver
  • oregano
  • mejram
  • kyckling krydda
  • riven ost (gratäng)


 4 ostars potatis gratäng.

  • potatis
  • grädde
  • salt
  • lökpulver
  • Castello - creamy blue
  • president brie
  • feta ost
  • riven ost (gratäng)
Bara att skiva allt och blanda ihop, ja.....förkoka potatisen en stund så den är mjuk....annars måste den stå så länge i ugnen.
Båda formerna in på 220 grader i 20-25 minuter.


Pelle njuter i fulla slag, kan inte klaga på en sak...jo....skulle haft lite grönt till =)


Inte helt dumt för en söndags måltid, lite lyxigt äre allt =)


Testade till två stycken såser, tycker om dom båda men gräddsåsen va riktigt jäkla god. Varför måste man göra allt från scratch när man ha dom redan gjorda i affären. Mena några saker måste man få köpa färdig gjorda =) Leo i bakgrunden kan man dock inte köpa, han måste man tillverka =D

Hojt!

1 kommentar:

Nicklas Wicklander sa...

Vet inte varför men det mesta smakar bättre med bacon. Hamburgare exempelvis. Eller grönsaker inlindade i bacon.

Fast sett till nyttighet är det väl som att dränka grönsaker i sås och då smakar nog det mesta bra också. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...