tisdag, oktober 19, 2010

Nu du....

... nu börja vi se slutet på denna sida av väggen för i år. Det ha gått snabbare och bättre än vad vi trott så nu äre bara nån dag kvar så äre klart. Känns skönt som bara den, man är less att måla nästan varje dag. Räknade ut att på två väggar har det gått... 

200 LITER Röd målarfärg!!!!!!!!!!


.... ja tamme faan och det är bara två sidor. Så ungefär 400 liter röd målarfärg på vårt hus. Vill inte ens veta hur jävulst många tusenlappar det skulle ha kostat om man köpt en dyrare färg. detta blir riktigt snyggt med rött hus och vita knutar....det ser inbjudande och allmänt mysigt ut =) Nu skulle man fått ordning på gräsmattan och sånt på framsidan men det får vänta till sommaren ;)


Förra veckan börja vi fortsätta tilläggsisolera väggen på framsidan, fick räta ut huset bra mycket ....nertill hade den sjunkit in ett antal cm. Det går fort att fixa en vägg när man är 4 stycken som jobbar. Jag fick va förste kapare ;)




Vovven är som en svans som vanligt. Tro Erik han kliva på hennes tass två gånger under en dag och jag han kliva på hennes svans och nästan timma över henne....gooooooosa ;)


Vårt lilla hus så rött och fint det är, ställningen kommer försvinna snart så då kan man se helheten av det hela. På denna vägg som vi inte börjat på än ska ett fönster till in och så ska det plåt tak på altanen. Kommer ske ganska många förändringar....






Isolering är kul att jobba med...NOT!!!


Än fast hösten bitit tag i alla blommor och blad så kan vissa bli riktigt fina.





Kolla...kolla.....ojoj....fort framåt det går =) Nu äre bara några lock kvar och så soprummet. Ska gjuta en platta och sen ska det byggas lite. Blir ett soprum i själva carporten.... dock så kommer nog min bänk att få vänta lite. Å så räcket förstås...man ska ha lite att göra till våren också ;)


Dörren har kommit på platts, så nu kan inte fåglarna gena som dom bruka göra =)



Gaaaaah, närsynt vovve =)


I helgen blev det fylld grillkorv som bacon inlindas och grillas i ugnen. 



Jag gjorde en röra som läggs brevid korven som ger en lite mera sting till det hela.....

  • ketchup
  • tomatpure
  • senap
  • oregano
  • bostongurka
  • persilja
  • grill olja (rökig)




Serveras med stripps och så en krämig god orientalisk dressing...muuuums =)


Va lite mörkt igår innan vi gick in men denna sida helt klart....se väll inte helt dumt ut va =)


Fie och Erik försöker fixa runt fönsterna så inte fåglarna ska picka bort all isolering. Det löns inte sätta upp själva ramen runt fönstret för vi ska ändå byta fönsterna så ett blir mycket mindre och ett blir...ja....annorlunda =)



Ufo lampor???


Nej då, bara Kiwi som inte kan hålla stilla kameran när hon fotar. Tjusigt ser det ut på kvälls kvisten, till och med fåglarna får lite ljus =)


Kvällarna nu så här på hösten är verkligen helt underbara. Lite kyliga men så vackra och man kan fastna att va ute. Stå och kolla på stjärnorna i timtal =)


Hojt!

1 kommentar:

Elina sa...

Jag vill se en före- och efterbild på huset, sen! :D

Skönt att ni får en paus snart. Men å andra sidan. Snart är det jul och då blir det fullt upp för dig, igen! :D

Puss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...