söndag, januari 04, 2009

Dagen efter...

Ja, dagen efter nyår va välldans lugn och behaglig. Stökade bort lite och körde nån stackars diskmaskin annars vare ba lungt =) Satt å spela vid datorn och pilla oss i naveln...ibland ha man rätt till det också. Erik ha ju liks semester så man måste ju utnyttja det lite. Men snart äre dags att dra in veden igen, vet inte om vi ska börja idag eller imorrn. Äre någe som ä trist så äre väll å ta in veden. Det gå rätt bra på våren för då se man hur allt tina och de ä liksom en mera skön stämmning. Men nu på vintern så äre först inge skönt att gå från kyla - värme - kyla - värme - kyla - värme ... ja ... du fatta poängen. Astman slår till så de står härliga om vill jag påstå. Å så bråkar våran skoter lite då och då, den hostar och bli orkeslös å tvärusar så man vet aldrig riktigt hur det ska gå. Nä, sen nån gång kommer de bli pellets men inte inom de närmaste åren tyvärr ;)
Bacon inlindad oxfile, steks först sedan in i en ungform
med en god röra/sås/sky jag vänder ner.
På med foli och sedan in i ugn en timme.

Två olika efterätter, jordgubbar till tårtan och hattarna är till skaldjurs efterätten =)

Fielotta =)

Alla samlats till bord =)

En mummig grönsallad, potatis gratäng med Kiwi tutch och så oxfilen som jag skärt i skivor. Å såsen är mixad så den blivit så där krämig å god =)






Vid 12 slaget sitter vi här uppe och skumpar å käkar en bit tårta =)


Jaha, nu äre den 4:de Januari 2009. Ska bli kul att se vad detta år kan bringa, hoppas de blir lite bättre ekonomiskt än förra året i alla fall =) Något den verka komma med är kyla i alla fall. Vi har här nu 20-22 minusgrader, burrrr säger även in inflyttad isbjörn ;) Vart ingen vedintagning varken nu idag eller igår, det ä liksom alldeles för kallt för det. Men ska väderleken spå rätt ska det bli varmare till veckan, hoppas verkligen på det för den 7:de börja Erik jobba igen och vi skulle behöva nått lass till in i källaren.
Nä, nu ska jag fika lite och så....men vi hörs nog snart igen =)
Hojt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jisse..ni verkar iaf ha haft det gott i nyår!!!
Trevlig trettondagshelg!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...