lördag, februari 22, 2014

Krämig paprikakyckling...

Krämig Paprikakyckling...



  • 750 g kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl kyckling buljong
  • basilika
  • 2 dl finriven parmesan
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dom på medelvärme i 4-7 minuter på vardera sida beroende på hur tjock dom är. Kycklingen ska va genomstekt och är man osäker gör ett snitt...
Lägg kycklingfiléerna åt sidan.
Kärna ur och strimla paprikorna.
Lägg paprikorna och lök i en stekpanna och fräs i ca:5 minuter under omrörning.
Tillsätt vitlök, kajen, grädde och kycklingbuljongen, sänk värmen och låt sjuda under omrörning i ca: 8 minuter. Tills såsen börja tjockna något.
Skiva kyckling filerna fint och rör ned dom i såsen. Låt sjuda 2 minuter tills kycklingen är varm.
Rör ned basilika och ost. Låt sjuda 1-2 minuter tills osten är smält. 
Smaka av med salt/peppar och kajen.
Servera till ris eller coscos =)



Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...