lördag, februari 22, 2014

Köttfärslimpa med fetaost...

Köttfärslimpa med fetaost!



  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl grädde
  • 600 g älgfärs (på ett ungefär)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 300 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • 200 g färskost (rucola och pesto)
  • smör
  • olja
  • potatis
  • morötter
  • äpplen
  • flingsalt
1. Sätt ugn på 200 grader, blanda ströbröd med grädde och låt svälla ungefär 15 minuter.
2. Blanda älgfärs, lök, salt, svartpeppar, vitlök, ägg i en bunke och rör ned ströbrödet.
3. Lätt ett bakplåtspapper på arbetsbordet. Bred ut färsen på pappret, smula över feta osten, hacka basilikan och strö över, klicka ut färskosten.
4. Rulla ihop färsen som en rulltårta. Smörj en form med smör som är tillräckligt lång för att rymma hela köttfärslimpan. Lägg i köttfärslimpan och pensla med olivolja ovanpå.
5. Skala morötterna, potatisen och klyfta i tunna stavar. Stava också äpplerna. Lägg allt i en skål, ringla över olivolja och salta med flingsalt. Lägg på sidan av köttfärslimpan och in i ugn 40 minuter.
6. Ta ut köttfärslimpan och ringa över honung på själva köttfärslimpan och in i ugn på 10 minuter igen.
7. Sedan är det bara att ta ut den, låt stå 5-10 minuter och sedan skiva upp. Känn med provsticka att morötterna och potatisen är klara. 



Inte helt illa rätt, tänk på att du kan fylla köttfärslimpan med olika saker. Salami, olika ostar, svamp, lingon....ja....något du gilla, det är bara att testa sig fram =)

Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...