fredag, januari 06, 2012

Nytt år och plankstek....

Riktigt fin dag med ny fallen snö och strålande solsken. Det sägs att efter storm kommer solsken och idag stämmer det. Vaknade upp idag med solens strålar i ansiktet, inte helt dumt att leva en dag som denna. 


Så, nu ha vi kommit in i det nya året och vad ska detta år kunna ge oss som inte förra kunde. Hur många måsten och ska finns det inbokade i år. Ja, det är ungefär lika många måsten i år som det va förra året. Jag ha som inget nyårs löfte utan det blir som förra året att man ha en lista som ska göras i år. Man skriver upp runt 20 saker på en lapp som man vill hinna göra i år, satsa på att göra 10 av dom....hinner du det ha du faan klarat mycket. Roligt att se från år till år vad man gjort som står på listan och vilka saker som är strykta. Någe måste man juh faktiskt göra varje år eftersom det försvinner några punkter varje år =)


Några av dom sakerna jag/vi har på listan i år är....

  • Göra klart hund gården / inklusive måla hund gården.
  • Måla två väggar rött och vitt på huset.
  • Måla klart carporten
  • Gjuta nya stolpar till altan
  • Bräfodra sista väggen!!!! JAAA!!!!!!!
  • Göra klart bron.
  • Måla balkongen.
  • Isolera och bygga igen en dörr i garaget.
  • Göra bryggan i känna.
  • Bygga dörren till källaren + ström till lampa i knuten.
  • Fiska 1 gång i veckan
  • Bada 1 gång i veckan (vatteslangen gäller inte)
  • Ta in veden INNAN VINTERN!
  • Göra klart jordgubbs lådan (den nya)
  • Beställa hem ETT GRUSLASS!!! (eller två)
  • Beställa hem och sätta in fönster.
Det är bara några av dom punkter vi har, förhoppningsvis ska vi klara det mesta här. Mycke måla äre....grrr...ska anställa barn arbetare, kanske man ska anställa brors barnen till lite slav arbete ;) Sista året jag måla röda bräder på ladugården... *GLAAAAAAD* ....... Att börja måla så här på våren gå alltid bra, det är kul att komma igång. Men när man målat runt 100-150 bräder äre inte så jävla roligt längre. Men det är sånt som måste göras, jag ber om en bra vår, sommar och höst med lite regn (bara det som behövs) och lagom värme (inte över 25+ tack) inga krav är va ;)


Snön ha rasat från taket ned på altan, vi ser snart inte ut genom fönsterna i matsalen. Står på övervåning för att kunna ta kort...annars få man bara kort på en hög med snö =)

Till nyår va vi hemma här och bara rådde om oss själva, skita i alla och bara äta god mat och va vi två. Passade då på att för fösta gången göra plankstek, hade ingen riktigt koll på hur man skulle göra eftersom jag vägra kolla på recept...jag ville testa själv å ja...de vart.... PERFEKT!!!! =)


Fick bräderna i julklapp, olja in och in i ugnen på 100grader i 2 timmar för att bränna in. Sedan innan maten så in på 225grader  i 10 minuter med lite olja på för att värma upp bräderna. 
Dela tomaterna på mitten, gör 4 snitt i dom ovanpå med i kniv, klicka över en klick kryddsmör.
Gör potatismos och sprittsa ut i små toppar, fick använda handskar för påsen blir snorvarm!



Sparris inlindade i bacon (behöver inte förkokas)



Skar fläskfile i 1-1 1/2 cm tjocka skivor, stek på hög värme bara 2 minuter i salt och peppar. Lägg upp allt på brädan som ovan....



Tusan, den ser juh god ut redan nu =)

In u ugn på 225 grader och grill, för att få bästa effekt... tills moset blivit lite gyllenbrunt =)



Nu va jag lat och gjorde inte egen bea sås men det funkar detta också....



Käka framför tv:n och såg en massa filmer....




Tomaterna fläker ut sig när man snittar dom på ytan vilket inte vart helt dumt å kryddsmöret ett stort plus!



Mmmm.....sparrrrriiiiis...mmmmmm.....



Köttet vart perfekt, å så himla snabbt det gick att göra rätten. Jag trodde det skulle vara svårt men det va jätte enkelt å så kan du variera allt. Vill du kanske ha lax istället...kyckling kanske...annat kött !?!...olika såser, vilket som faller dig i smaken. Nästa gång kommer bli väldigt snart men jag ska testa göra någe annorlunda men helt klart en 10 poängare!!!!


Trevlig fortsättning!!!

Hojt!

1 kommentar:

marremupp sa...

Inga problem, anställ mig hur mycke du vill, gratis arbete mot mat och husrum + diverse social stimulans ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...