Bearnaisegratinerad fläskfile med grönsaks pytt!
- 700 g fläskfile
- salt/peppar
- smör
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med köttet, salta och peppra sedan bryn på alla sidor i smör. Lägg åt sidan.
- potatisar
- palsternackor
- röd lök
- mörötter
- vitlöksklyftor
- olivolja
Förbered rotfrukterna. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Stek rotfrukterna och löken i olivolja tills de fått lite färg men fortfarande är knapriga.
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg rotfrukterna i en ugnsäker form.
Skär köttet i ca:1 cm tjocka skivor.
Lägg ovanpå rotfruterna.
Nu kan man om man vill göra en Bea också men jag hata att göra bea så jag köper färdiggjord. Antingen på på påse, burk eller flaska.
Vänd över Bea på köttet, det är ungefär 2-4 dl. Det ska täcka köttet helt, ligga som ett lagom tjock täcke.
In i ugn på 20-25 minuter, sedan är det bara att käka.
Gött med lite grönt till också =)
Hojt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar