Kassler Stroganoff
- 2 stora bitar kassler
- 2 lökar
- 1 purjolök
- 2b. champinjoner
- 5dl grädde
- 5dl cream fresh (kokbar)
- Mjölk
- BBQ oil - smokey
- Tomatpuré
- Ketchup
- Vilt fond
- Soja
- Margarin
- Paprika pulver
- Basilika
- Persilja
- Svartpeppar/salt
Skär kasslern i stavar, ungefär som korvstroganoff, hacka gul lök och purjolöken fint.
Bryn kasslern i margarin och vänd över till gjutjärnsgryta, bryn lök, purjolök och champinjonerna och vänd över till grytan.
I med grädde, mjölken och cream freshen, lile BBQ oil och lite vilt fond. Vänder du i för mycket kommer såsen till kasslern bli alldeles för salt eftersom kasslern i sig är rätt salt.
Rör om rikligt och i med kryddorna och koka sakta upp på svag värme. Se till att smaka av lite sedan den kokat upp, blir den för salt så i med ketchup annars fritt fram med kryddningen.
Låt småputtra i 10 minuter sedan bara att servera till ris, sallad eller potatis.
Ska förresten bli som korvstroganoff så den är lite såsig men mmmm....så god =)
Å neeeej, hade ingen bild för som vanligt äter man upp allt och kommer på kameran sedan. Kanske för glups ?!?! =P
Hojt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar