onsdag, februari 29, 2012

Fylld isterband och varm potatis sallad!

Ni alla ha säkert testat mer än en gång att äta köpt potatis sallad, jag börja bli lite less på dom så nu tusan gjorde jag en egen. Å jag gjorde den varm dessutom....smaskens. Å du kan variera din smak precis som du vill själv, busenkelt.
Ska testa göra en kall potatis sallad här nån dag, käka till ny grillat...mumsi =)


Varm potatis sallad!

  • Potatis i bitar (koka 10 minuter)
  • Hackad persilja
  • Hackad purjolök
  • 2 dl cream fresh
  • 2 röda äpplen
  • flingsalt
  • peppar

Skala och hacka potatisen i mindre bitar, koka i 10 minuter i lättsaltat vatten.Häll av vattnet, hacka persiljan, purjölöken, skala och hacka äpplen och vänd i. Strö över lite flingsalt, peppar och vänd i cream fresh, rör om försiktigt så ha du där en god varm potatis sallad....
Vill du variera salladen så....kanske vänd i rödlök, feta ost, honung, vitpeppar...cayen peppar...förslagen är oändliga =)


Fyllda Isterband!
  • 4 isterband
  • 1 röd lök
  • 1 dl cream fresh
  • persilja
  • 1 pack bacon
  • lite feta ost (vitlök )
Börja med att hacka baconet fint och stek i olja tills det är knaprigt å fint. Lägg detta på ett papper så det får torka.Hacka sedan röd löken fint å vänd i allt i en skål, även baconet å se till att smula sönder feta osten. Där ha du själva röran som ska i isterbandet. Gör en fin skåra i isterbandet och bryt ut dom lite, fyll med fyllningen och riktigt tryck ned.
Lägg dom på ett bakplåtspapper i en ugnsform och in i ugn på 225grader i 15 minuter.



Som vanligt fläker isterbanden ut sig men dom blir riktigt goda med fyllningen. Å så är dom inte så feta för allt fett ligger på bakplåtspappret ....å det är en hööööög....
Rekommenderas verkligen....

Hojt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...