Ska testa göra en kall potatis sallad här nån dag, käka till ny grillat...mumsi =)
Varm potatis sallad!
- Potatis i bitar (koka 10 minuter)
- Hackad persilja
- Hackad purjolök
- 2 dl cream fresh
- 2 röda äpplen
- flingsalt
- peppar
Skala och hacka potatisen i mindre bitar, koka i 10 minuter i lättsaltat vatten.Häll av vattnet, hacka persiljan, purjölöken, skala och hacka äpplen och vänd i. Strö över lite flingsalt, peppar och vänd i cream fresh, rör om försiktigt så ha du där en god varm potatis sallad....
Vill du variera salladen så....kanske vänd i rödlök, feta ost, honung, vitpeppar...cayen peppar...förslagen är oändliga =)
Vill du variera salladen så....kanske vänd i rödlök, feta ost, honung, vitpeppar...cayen peppar...förslagen är oändliga =)
Fyllda Isterband!
- 4 isterband
- 1 röd lök
- 1 dl cream fresh
- persilja
- 1 pack bacon
- lite feta ost (vitlök )
Börja med att hacka baconet fint och stek i olja tills det är knaprigt å fint. Lägg detta på ett papper så det får torka.Hacka sedan röd löken fint å vänd i allt i en skål, även baconet å se till att smula sönder feta osten. Där ha du själva röran som ska i isterbandet. Gör en fin skåra i isterbandet och bryt ut dom lite, fyll med fyllningen och riktigt tryck ned.
Lägg dom på ett bakplåtspapper i en ugnsform och in i ugn på 225grader i 15 minuter.
Som vanligt fläker isterbanden ut sig men dom blir riktigt goda med fyllningen. Å så är dom inte så feta för allt fett ligger på bakplåtspappret ....å det är en hööööög....
Rekommenderas verkligen....
Hojt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar