.... var lite annorlunda men jag måste säga super gött. Går också att värma i micron vilket passar bra när man gör matdosa åt Erik. Jag undra om inte receptet ligger ute nånstans på nätet för jag skrev ut receptet typ för 4 år sedan. Har inte testat det fråns nu och det är helt klart värt att testa. Kanske inte är den SNYGGASTE maträtten man kan göra men den är riktigt gör god ...
Detta behöver du ....
ungefär 4 port...
- 3 grillade kyckling fileer (bitar)
- bit gurka
- 200g philadelfia ost
- 2-3 msk finhackad grön jalapenos
- riven ost efter smak
- 1 stor gul lök (hackad)
- 1/2 stor porjolök (hackad)
- 1 burk champinjoner
- 1/2 stor burk chunky salsa
- 4 st tortilla plattor
- lite margarin
Börja med ett lätt bryna purjolöken, gula löken och champinjonerna i en margarin klick. Vänd sedan ned den grillade kyklingen som är i bitar. Värm som hastigast upp och vänd i philadelfia ost, jalapenos, chunky salsa. Låt sjuda i 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar....
Lägg sedan ut en tortilla platta och en del av röran på, sedan en tortilla platta till och röran på. Du bygger på hög med 4 tortilla plattor. Tänk på att överst på tortilla tårtan ska det vara kyckling röra, gurka och så sist en MASSA riven ost!
In i ugnen på 225grader i ca 10 minuter.....
När den kommer ut sen kan man fundera vad tusan detta är men skär en bit och lägg upp på tallrik. Skär gärna en grönsallad också till och varför inte vanlig gräddfil att ha bredvid för den kan blir rätt så stark =)
Blir som en tårta på höjden, riktigt göd och man blir mätt på biten kan jag säga. Den må se liten ut först men den är mättande....
Smaklig måltid !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar